KLM-valpar planeras – Bina ska paras!

juli 27th, 2015

Nu i det närmaste planeras Bina vom Landstreit att paras. Jag har bestämt mig för en svensk hane, Gråsidingens Zoom ”Zäpo”. Så förhoppningvis till hösten kommer det en kull intressanta valpar till världen. Zäpo fick jag nys om av en pålitlig källa 🙂 och efter samtal och lite bakgrundskoll bestämde jag mig för honom. Han är en snygg hane med bra jaktegenskaper och stark mentalitet. Ägaren och jag tycks ha samma idé när det gäller liten münsterländer och vi jagar på liknande sätt. Det känns som att han kommer att vara ett bra val.

Gråsidingens Zoom: HD-A

VJP Verbandsjugendprüfung – Unghundsprov 70 poäng
Spl Spurlaut – Skall på löpa
LN Lautjagernachweis – Jakt med skall

Ägarens beskrivning av Zäpo:
Zäpo är en trevlig jakthund som är väldigt allsidig. Jagar det mest från att stå för morkullor till att driva vildsvin och apportera i sjöar. Han har ett stort sök, 150m plus och driver mellan 2-5minuter.

Bina vom Landstreit: HD-A

VJP Verbandsjugendprüfung – Unghundsprov 78 poäng
Spl Spurlaut – Skall på löpa
LN Lautjagernachweis – Jakt med skall

Varför denna kombination?
Som jag alltid säger : först och främst vill jag avla efter hur rasen är till för att användas; dvs en allroundjagande stående jakthund. Vad jag menar med det är: att de är varken rena fågelspecialister eller upphaussade vildsvinshundar men jag kan använda de i princip till allt utom grytjakt. Både Bina och Zäpo har väldigt många jaktdagar och har visat sig hålla för alla de påfrestningar de utsatts för. Meriteringsmässigt har de visserligen ”bara” VJP dvs unghundsprov men jag tycker mig ha den erfarenheten och kunskapen för när jag kan göra ett undantag eftersom jag vet vad hundarna går för. Bina har dessutom en kull sedan tidigare från kennel Quorum’s och där avkommorna fungerat bra både hemma och i skogen. Båda är utställningsmeriterade och har fria höfter (HD-A). Senaste statistiska avelsmässiga data i DogBase om denna kombination.

Om du är intresserad av denna kombination så hittar du mina kontaktuppgifter här.