TJT-valpar väntas!

februari 22nd, 2015

Äntligen är nu vår Pax Mariae Gemma parad. Jag har väntat lång tid att få Molly parad så jag hoppas så klart att det blev lyckat. Jag har valt med ett säkert kort med en känd hane som lämnat bra hundar efter sig. Han heter Gamekeeper´s Ursus Ew och är en trevlig och stark hane. Har träffat honom ett antal gånger och även gått på samma jaktprov så jag har sett hans arbetskapacitet. Jag har även hört gott om hans avkommor så han borde vara ett bra val.


Gamekeeper´s Ursus Ew: PLL N/N

ZS Avelsprov 172 poäng = 1:a pris
ZS Avelsprov 169 poäng = 1:a pris
NB Grytjaktsprov = Godkänt

Ägarens beskrivning:
Ursus har enorm jaktlust och arbetsvilja, visade väldigt tidigt sin drevförmåga och stor vattenpassion och mycket bra skärpa på grävling och vildsvin. Jagar lika bra ovan som under jord.
Drevtiderna ligger runt 15 minuter med 100% återkomst.Privat är Ursus en enormt trevlig familjehund, han fungerar jättebra likaså med andra hundar.

Pax Mariae Gemma: PLL N/m

FINJ(G)CH Finsk grytjaktchampion
SJ(Gs)CH Svensk grytjaktchampion
ZP Avelsprov 168 poäng = 1:a pris
NB Förtjänsttecken grytjaktsprov

Varför denna kombination?
Först och främst vill jag själv ha valp efter Molly. Dels för att Mollys mentalitet är helt underbart samt att hon helt klart är min bästa viltfinnare. Vi har haft otroligt kul i skogen. Hon har varit lättarbetad och presterat mycket vilt i skogen. Så jag hoppas att Ursus fina jaktegenskaper nedärvs tillsammans med det Molly besitter. Hundarna har väl med skärpa så det räcker och blir över. Båda hundarna är avelsgodkända i enlighet med TJTK:s regelverk.

Om du är intresserad av denna kombination så hittar du mina kontaktuppgifter här.