Kronvilt

februari 10th, 2015

Hos vänner i Tyskland på drevjakt hade jag turen att skjuta för Maja och en annan dag även för Ina. Med Maja satt det verkligen långt inne då vi gick länge utan att någonting alls händer. Men rätt som det var stack hon iväg och börjar skälla inne i en yngre plantering. Inte långt därefter kommer det ut en grupp kronvilt. Behövde lite tid att peka ut mitt första mål som inte alltid är så lätt när de kommer snabbt. Tre snabba skott senare ligger två hindar för Maja. Denna tur gjorde att jag också att blev ”Jagdkönig” som är ”jaktkungen” för dagen.

Några dagar senare har jag tur igen, och den här gången med Ina. Hon börjat få kläm på det här med att söka ut och hitta vilt och de flesta gångerna vet jag bara efteråt vad hon gick efter. Men liksom många gånger i jakt blir du överraskad. Jag hör Ina hitta något och att det faktiskt kommer närmare mig. Snabbt bli klar och mycket riktigt inser jag att några kronhjortar försöker fly genom bakpasset. Jag får sikte på en ung hjort och hans resa avslutas den dagen. Ina, tyskterrier som hon är, ligger ca en minut efter och kommer till mig glad och målmedveten. Medan jag börjar trixa med hjorten märker jag att Ina lämnat mig för att återuppta jakten efter de andra kronhjortarna som just passerade oss:-).